Автоновини Військова техніка

Представлено нову легку бронемашину Scarabee

Французькі зброярі готують заміну бронеавтомобілям сімейства Panhard VBL, що стоять на озброєнні армії. Французька оборонна компанія Arquus (колишня Renault Truck Defense; входить до складу групи Volvo) вперше представила легку броньовану машину Scarabee з колісною формулою 4х4, пише блог bmpd. Повідомляється, що перший дослідний зразок вже приступив до випробувань.

Виробники не розкривають характеристики перспективної бронемашини. Однак з релізу, представленого компанією Arquus на  міжнародній  збройовій виставці Eurosatory 2018, що проходить в Парижі, стало відомо, що бронемашина оснащується гібридною силовою установкою з електроприводом. Також повідомляється, що машина може бути оснащена створеним Arquus перспективним легким дистанційно керованим бойовим модулем Hornet 30 з 30-мм автоматичною гарматою.

Машина створюється в рамках другого етапу програми SCORPIO, що має на увазі повну заміну існуючого парку бронетехніки французької армії. Придбання бронемашини Scarabee Міноборона Франції планує не раніше 2025 року, в даний час виробники будуть просувати новинку на експортні ринки.

Фото: Panhard VBL

Нагадаємо, що в травні цього року в рамках програми SCORPIO, компанія Nexter Systems офіційно представила перший прототип бронемашини EBRC Jaguar 6х6, покликаний замінити у французькій армії колісні бойові машини з гарматним озброєнням AMX-10RC і ERC-90S, а також самохідні ПТРК VCAC Mephisto (на шасі бронетранспортера VAB)», що зараз теж залишаються на озброєнні.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook