Авто на єврономерах Автоновини

Депутати не захотіли врегулювати ситуацію з «єврономерами» в Україні і вирішили, що проблема «сама якось вирішиться»

На порядку денному на сьогодні – в один із завершальних результативних днів роботи восьмої сесії Верховної Ради так і не з’явилися законопроекти №8487 і №8488, розроблені Комітетом Верховної Ради з питань податкової політики для врегулювання ситуації з засиллям автомобілів на єврономерах в Україні. Компроміс, який так довго шукали, поки так і не було досягнуто. І змін в законодавстві як і раніше немає.

Як і ми прогнозували раніше, депутати побоюються перед початком передвиборної кампанії брати на себе відповідальність за наведення порядку з «євробляхами». А то, що його потрібно наводити ні у кого вже немає сумніву. Але політичні амбіції і популізм знову перемогли. Приймати непопулярний закон, нехай навіть і в першому читанні, депутати просто не захотіли. Адже на словах вони всі виступають «за народ», а за пропонованим законом у частині населення доведеться відбирати їх авто, нехай навіть і не зовсім легальні. Правда, у депутатів ще є кілька днів, щоб розглянути ці закони, але шансів на це стає все менше.

Та й на амністію для всіх депутати теж не наважилися, адже якщо «пробачити всіх« євробляхерів », то завтра встане черга з справних платників податків з питанням:« Тоді поверніть мені мої податки ».

На жаль, але депутатські інтриги в черговий раз залишили авторинок сам на сам зі своїми проблемами. Пригін польсько-литовських авто триватиме, а це означає, що «критична маса» прихильників «єврономерів» знову збільшиться. Скільки їх зараз, навіть в самій ДФС не можуть точно сказати і весь час називають різні цифри.

Тим часом самі користувачі авто на єврономерах готуються провести масштабну акцію протесту в Україні, щоб влада злякалася як їх багато. А депутати явно дали їм час на підготовку.

У сухому залишку станом на 5 липня, четвер, маємо наступне. Не розглянуто жодного закону на автомобільну тему, а є тільки збільшені репресивні повноваження поліції. Згідно постанови Кабміну №479 від 20 червня, тепер співробітники Нацполіціі мають право цілодобово перебувати в зонах митного контролю, як в пунктах пропуску через держкордон, так і в інших місцях митної території України, де здійснюється митне оформлення, а також вони отримали доступ до бази «Інспектор -2006 ». Це повинно дозволити поліцейським виявляти факти порушення митних правил.

Найважливіше, що тепер в поліції з’явився доступ до митної бази та вони зможуть легко виявляти порушників тимчасових рамок, передбачених у Митному Кодексі для транзитних авто і автомобілів, які перебувають в режимі тимчасового ввезення на території України. Тепер патрульний екіпаж не тільки бачить термін перебування авто в Україні, а й має право виписати штраф в 255 грн при виявленні факту порушення. А повторне таке порушення може потягнути на позбавлення права керування на строк 3-6 місяців і навіть на конфіскацію авто.

За наявною інформацією, поліція вже почала користуватися новими повноваженнями і частіше зупиняти авто на єврономерах. На перший раз вони відбулися штрафами, але ніхто вже не хоче другого разу.

Таким чином, тепер все в руках відомства Авакова. Якщо він дасть команду, то «єврономери» можуть почати  як то кажуть «щіміть», а якщо ні – то можуть їздити і далі. Ось такий тепер потужний важіль впливу на значні маси «порушників» є у МВС.

 

ДЖЕРЕЛО: autoconsulting.com.ua

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook