Автоновини Військова техніка

КрАЗ «Сибір»: армійська машина нового покоління

Кременчуцький автомобільний завод завжди славився своєю технікою для військових. КрАЗи поповнюють автопарк не тільки української армії, але і багатьох інших армій світу. Правда, далеко не всі гідні концепти заводу знайшли своє продовження. Серед них і справжній повнопривідний монстр – КрАЗ-6Е6316 «Сибір».

Це автомобіль складної долі, який створювався як армійська машина нового покоління. Він мало не згинув на задвірках одній з автобаз рідного Кременчука.

Майже через 20 років його вчасно помітив відомий автомобільний історик і журналіст Максим Шелепенков. Вражений побаченим, він після повернення на завод тут же доповів про свою знахідку. Перша реакція:

«Цього не може бути, тому що не може бути в принципі. Це не «Сибір», вам, хлопці, щось привиділося! »

Але експедицію з головним конструктором заводу організували. І з великими труднощами (хоча всюдихід все ще належав заводу) автомобіль повернули на рідній КрАЗ, де він і був відновлений.

Ось тільки невеликі характеристики машини: вантажопідйомність – 15 000 кг, глибина подоланого броду – 1,6 метра, запас ходу – 1000 км при витраті 45 літрів на 100 км.

Побачити КрАЗ-6Е6316 «Сибір» в живу можна на «Ретро-ралі« Олександрія »14-15 липня.

 

 

ДЖЕРЕЛО: autonews.ua

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook