Автоновини Військова техніка

Помітять навіть винищувачі- “невидимки”: в Україні представили нові військові розробки

Оборонне підприємство «Іскра», що входить до складу держконцерну «Укроборонпром», продемонструвало свої нові розробки в сфері радіолокації та радіоелектронної боротьби, повідомляє прес-служба держконцерну.

«Іскра» зараз тестує чотири нові станції: контрбатарейний радар 1Л220УК, високомобільний радар метрового діапазону радіохвиль МР-1, автоматизований комплекс радіоперешкод «Мандат» і мобільний 3D-оглядовий радіолокатор 80К6Т.

Контрбатарейної радар 1Л220УК дозволяє визначати точне місцезнаходження ворожої артилерії на відстані «десятків кілометрів». Він також здатний виявляти безпілотники противника.

Високомобільний радар МР-1 – це радіолокаційна станція, яка автоматично виявляє повітряні цілі на відстані понад 400 км. Цей радар може помітити навіть новітні винищувачі- «невидимки».

Автоматизований комплекс радіоперешкод «Мандат» дозволяє придушити зв’язок, в тому числі цифровий і шифрований, паралізувавши ворожу систему управління.

Мобільний 3D-оглядовий радіолокатор 80К6Т дає цилівказівки засобів ППО української армії, може використовуватися як «інформаційна ланка» в Повітряних силах. Цей радіолокатор дозволяє виявляти і супроводжувати цілі з надвисокою точністю.

Окрім того, на КП “НВК “Іскра” зараз іде розробка ще двох виробів: спеціальної радіолокаційної станції ДВ1, що призначена для створення суцільного радіолокаційного поля вздовж кордону України, та контрбатарейного радару нового покоління “Мангуст”.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook