Автоновини

Bentley Bentayga спробує встановити рекорд в гонці на горі Пайкс-Пік

Фото: Bentley

Компанія Bentley представила особливу версію кросовера Bentayga, на якому буде зроблена спроба встановити рекорд в гонці на горі Пайкс-Пік серед серійних SUV. Керувати автомобілем буде новозеландський пілот Рис Міллен.

На підготовку кросовера в гонці у фахівців Bentley пішло шість місяців. Автомобіль отримав вдосконалену адаптивну пневматичну підвіску і активну систему придушення кренів, а також каркас безпеки. При цьому кросовер залишився без елементів інтер’єру, що дозволило зменшити його масу на 300 кілограмів.

Гоночний Bentley Bentayga отримав аеродинамічний обвіс з карбону, що включає передній спліттер, дифузор, бічні «спідниці», а також задній спойлер.

Фото: Bentley

Bentley Bentayga оснащується бензиновим двигуном W12 потужністю 608 кінських сил. З місця до 100 км / год позашляховик розганяється за 4,1 секунди, а його максимальна швидкість складає 301 км на годину. Щоб побити рекорд 19,99-кілометрової траси серед серійних кросоверів, Міллену потрібно проїхати дистанцію швидше 12 хвилин 35,61 секунди.

Концерн Volkswagen виставить на гонку на горі Пайкс-Пік ще один автомобіль – 670-потужний електрокар I.D. R Pikes Peak. Електромобіль, маса якого разом з пілотом не перевищує 1100 кг, здатний прискорюватися з місця до 100 км / год за 2,25 секунди. Керувати автомобілем буде французький гонщик Ромен Дюма.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook