Автоновини

Audi представила A1 нового покоління

Фото: Audi

Audi офіційно представила субкомпактний хетчбек A1 другого покоління. Найменша модель німецької марки, яку в компанії називають «ідеальним компаньйоном для міського життя», стане одним з найбільш оснащених і технічно досконалих автомобілів в своєму класі.

Довжина нової Audi A1 Sportback склала 4,03 м, ширина – 1,74 м, а висота – 1,4 метра. У зовнішності хетчбека використовували дизайнерські рішення, покликані дати відсилання до знаменитих ралійних автомобілів Audi 1980-х років – Ur-Quattro і Sport Quattro.

Новинку побудували на модульному шасі концерну Volkswagen – MQB A0, яке лежить в основі нових VW Polo і Seat Ibiza. Використання цієї архітектури дозволило збільшити габарити п’ятидверної версії моделі, особливо, в задній частині кузова. Наприклад, виріс вільний простір для ніг задніх пасажирів, обсяг багажного відділення збільшився на 65 літрів – до 335 літрів.

У лінійку моторів Audi A1 другого покоління увійшли тільки бензинові двигуни – дизелів запропоновано не буде. Базовим мотором став трициліндровим агрегат робочим об’ємом один літр, що розвиває 95 і 118 кінських сил. Крім того, хетчбек буде доступний з 1,5-літровою “турбочетвіркою» потужністю 150 сил. Трансмісії – шестиступінчаста “механіка” або семідіапазонний «робот» з двома зчепленнями.

Топову версію A1 (40 TFSI) оснастили дволітровим 200-потужним наддувним двигуном, що працює тільки разом з шестиступінчастою коробкою передач S tronic. У 2019 році у моделі проявиться повноцінна «заряджена» модифікація S1 з 250-потужним мотором і повним приводом.

Список доступного обладнання нової Audi A1 включив адаптивні амортизатори, а топові версії моделі можна оснастити модернізованою підвіскою зі спортивними настройками.

Базове оснащення автомобіля передбачає фірмову повністю цифрову приладову панель з 10,25-дюймовим дисплеєм. Для хетчбека доступний мультимедійний комплекс MMI Touch з сенсорними екранами діагоналлю 8,8 і 10,1 дюйма, функцією розпізнавання голосових команд і системою введення рукописного тексту – як у нового флагмана A8.

У список електронних помічників увійшла система напівавтоматичного управління з можливістю розпізнавання автомобілів, людей, тварин та інших об’єктів на дорозі, а також з адаптивним круїз-контролем, який працює на швидкостях до 200 км на годину.

Європейські продажі Audi A1 другого покоління повинні початися в листопаді 2018 року. Ціни на новинку поки не називаються.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook