Автоновини

Главу Audi заарештували у зв’язку з «дізельгейтом»

Німецька влада заарештувала главу компанії Audi Руперта Штадлера, якого підозрюють в участі в так званому «дизельному скандалі» навколо концерну Volkswagen. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Штадлера заарештували вранці в понеділок, 18 червня, в Мюнхені за підозрою в шахрайстві і участі в рекламній кампанії, що містить завідомо неправдиві дані. Поліція вже провела обшуки в офісі та будинку топ-менеджера. Плюс до всього, правоохоронці почали розслідування відносно ще 19 осіб, яких теж підозрюють в участі в «дізельгейте».

Скандал навколо Volkswagen, пов’язаний з навмисним заниженням рівня шкідливих викидів у дизельних моторів, почався восени 2015 року. Для німецького концерну ситуація з «дізельгейтом» обернулася величезними штрафами, відставкою керівництва і багатомільйонними відгуками машин по всьому світу.

Раніше стало відомо, що концерн Volkswagen знову оштрафований в зв’язку з маніпуляціями показників викидів шкідливих речовин в атмосферу в дизельних автомобілях. Тепер VW необхідно виплатити один мільярд євро після розслідування прокуратури Брауншвейга. Volkswagen, в свою чергу, дане рішення оскаржувати не збирається.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook