Автоновини

КамАЗ представив безпілотний електробус

Компанія КамАЗ представила свій перший безпілотний електробус. Новинка носить назву КАМАЗ-1221 “Ш.А.Т.Л.”. Також в проекті взяв участь ФГУП «НАМИ», повідомляє прес-служба КамАЗа. Презентація автомобіля відбулася в Татарстані.

Безпілотник може здійснювати зупинку для посадки і висадки пасажирів на зупиночних пунктах, які можна вибрати із запропонованого переліку на маршруті. На дорозі машина орієнтується за допомогою цифрових карт, систем навігації та органів технічного зору. Пасажирам дозволено керувати системою відкривання дверей, а також вибирати зупинний пункт для висадки.

Пересуватися електробус може тільки по дорогах з твердим покриттям зі швидкістю понад 100 км / г. Під час тесту-драйву, в якому взяв участь президент Татарстану Рустам Мінніханов, швидкість машини була обмежена на позначці 10 км / год. Кузов безпілотника виконаний з композитних матеріалів, рама виготовлена ??з використанням алюмінієвих матеріалів.

Компанія КамАЗ планує запустити серійне виробництво своїх безпілотних автомобілів в 2021-2022 роках. За словами гендиректора підприємства Ірека Гумерова, в першу чергу, для випуску таких автомобілів необхідні законодавчі зміни.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook