X

Ілон Маск оголосив про масові звільнення в Tesla

Фото: Tesla Motors

Компанію Tesla незабаром покинуть близько 9% співробітників (близько 4 тисяч чоловік). Відповідний електронний листа глави фірми, Ілона Маска, виявилося в розпорядженні Reuters. Таке рішення він пояснив необхідністю скоротити витрати і спробою вийти на прибутковість.

Звільнення не торкнеться робочих, які зайняті безпосереднім виробництвом електрокарів. Тому скорочення не вплинуть на випуск новинки Model 3, підкреслив Маск. На даний момент в Tesla трудяться понад 37 000 чоловік.

Раніше американська компанія визнала, що випуск нової моделі Model 3 поки відстає від прогнозів. Після модернізації компанія розраховує випускати до 5 тис. електрокарів в тиждень. За прогнозами, це станеться до кінця другого кварталу 2018 року. Менеджери Tesla називали головною причиною зриву плану випуску нової моделі Model 3 невелику кількость постачальників комплектуючих для американської компанії.

У квітні акції американської компанії Tesla впали на 5,1% в ході торгів на Нью-Йоркській фондовій біржі. За даними аналітиків, до цього призвів цілий ряд негативних подій, що сталися з автовиробником за недавні часи.

Компанія Tesla, орієнтована на виробництво електромобілів, заснована в 2003 році. З 2008 продає Tesla Roadster. У 2012 компанія представила седан Model S. Штаб-квартира виробника знаходиться в місті Пало-Альто, Каліфорнія.

У лютому нинішнього року Tesla Motors прийняла рішення змінити назву на Tesla Inc. На такий крок американська компанія пішла, що б нагадати про свої плани вийти за рамки продажів тільки електричних автомобілів і створити справжню «енергетичну імперію».

Поділитися цим!
Михаїл Стріга:
Related Post