Автоновини

Відео: співробітник Tesla спить за кермом під час їзди на автопілоті

В інтернеті з’явилося відео, в якому показано, як співробітник компанії Tesla Motors спить за кермом службового електрокара під час їзди з активною системою напівавтоматичного управління Autopilot. Ролик розмістив в YouTube користувач Mike Cagulada.

Відео було знято в місті Фримонт, штат Каліфорнія, де знаходиться найбільше виробниче підприємство компанії Tesla. «Це автопілот нового рівня або, може бути, автомобіль повністю автономний?», – запитує автор в описі до ролика.

В кінці травня 2018 року електрокар Tesla Model S в США врізався в поліцейський кросовер Ford Explorer. При цьому водій «Тесли» заявив, що у його автомобіля в момент ДТП був активований режим напівавтоматичного управління. Схожа аварія за участю Tesla Model S сталася в американському штаті Юта. Електрокар, за кермом якого перебувала жінка, на швидкості близько 100 км / год врізався в машину пожежної служби. Автомобілістка стверджувала, що на момент аварії в електрокарі був задіяний «автопілот», а сама вона дивилася в екран мобільного телефону.

При цьому компанія Tesla Motors в керівництві по експлуатації автомобіля особливо підкреслює, що система Autopilot є виключно допоміжною функцією. Водій повинен постійно тримати руки на кермі, дивитися на дорогу і бути готовим у будь-який момент взяти керування на себе.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook