Авто на єврономерах Автоновини

У Раді придумали податок на старість для нерозмитнених авто

У ВРУ пропонують диференціювати авто за ознакою “чим старіше, тим більше плати”.

У Верховній Раді України розробили кілька законопроектів, що передбачають нові ставки по ввезенню нерозмитнених авто. Якщо один з них візьмуть, то власників машин з-за кордону чекає так званий податок на старість.

Один із законопроектів розробив Комітет Верховної Ради з податкової і митної політики, інший – група депутатів, серед яких – парламентарій Роберт Горват. Перший з них повинні зареєструвати в Раді найближчим часом.

“Це тимчасовий метод, і він неправильний. Майже ніде в країнах Європи і світу ніхто цього не робить. Нормально – змушувати людину, яка хоче купити автомобіль, заплатити за “старість”. Чим більше він забруднює атмосферу – тим більше він повинен платити”, – заявив Горват.

Нардеп підкреслив, що він проти ідеї обмежувати ввезення автомобілів відповідно до екологічних стандартів. А якщо ж ні один з проектів Закону не буде прийнятий, депутати продовжать дію закону №1389-19 (проект 3251 від 07.10.2015), згідно з яким до кінця цього року встановлено пільгові ставки акцизного податку на імпортні б / у ТЗ.

 

ДЖЕРЕЛО: autocentre.ua

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook