X

Названі найдорожчі автомобільні бренди в світі

Фото: Toyota

Найбільше рекламне агентство WPP склало рейтинг 100 найдорожчих брендів у світі. Серед торгових марок, представлених в дослідженні, автомобільних брендів виявилося тільки п’ять. Найдорожчий з усіх – Toyota, яка посіла в загальному рейтингу 36 місце. Її вартість оцінюється в 29,987 млрд доларів. У порівнянні з результатами 2017 року, вартість японського бренду зросла на 5%.

На другому місці серед автомобільних брендів – Mercedes-Benz (46-е місце в загальному рейтингу). Експерти оцінили вартість баварської марки в 25,684 млрд доларів. Це на 9% більше ніж роком раніше. Замикає першу трійку найдорожчих автомобільних брендів BMW (25,624 млрд доларів). Ця цифра на 4% більше показників 2017 року.

Четвертий – Ford, вартість якої оцінюється в 12,742 млрд доларів (-2%). У загальному заліку американська марка зайняла 96-е місце. На п’ятому місці серед автокомпаній – Honda (12,695 млрд доларів).

Найдорожчим брендом світу аналітики визнали Google (302,1 млрд доларів). За оцінкою агентства, вартість компанії за рік виросла на 23%. На другій сходинці Apple (300,6 млрд доларів). Третє місце зайняв Amazon (207,6 млрд), який обігнав Microsoft (200,987 млрд доларів).

Цей список не є рейтингом найдорожчих компаній за ринковою вартістю. У самій компанії пояснюють, що дослідження «брало до уваги поради людей про бренди, які вони купують».

«Для того щоб визначити, скільки в доларах бренд вніс до вартості самої корпорації, рейтинг поєднує вимірювання капіталу бренду на основі інтерв’ю з більш ніж трьома мільйонами споживачів з ретельним аналізом фінансових показників компанії», – розповіли в WPP.

Поділитися цим!
Макс Коротченко:
Related Post