Автоновини

В Україні роблять кузови до французьких автомобілів за 10 тис. євро (фото)

Як з’ясувалося компанія MPM Motors, що випускає седан зі спортивним дизайном PS160, і має основний завод в містечку Іль-де-Франс, робить кузови для своїх автомобілів в Україні.   

Близько 350 ліфтбеків, було реалізовано по всьому світу. Вартість автомобіля  – стартує з позначки в 9900 євро. Але найцікавішим фактом для нас є те, що кузови для PS160 випускає виробничий майданчик в Україні. При цьому, де саме знаходиться підприємство дізнатися – не вдалося.

Син власника компанії MPM Motors Михайла Парамонова ( відзначимо, що компанія MPM Motors — фірма колишнього керівника російського заводу ТАГАЗ, яка дрібносерійно випускає модель Tagaz Aquila, що провалилася на батьківщині.) Ігор розповідає про те, що до сьогоднішнього дня вдалося продати 350 автомобілів по всьому світу. Поки компанія має на PS 160 сертифікат на випуск малих серій (до 1000 автомобілів на рік), але до кінця літа, за словами Парамонова, PS 160 матиме постійний сертифікат, що дозволяє випускати автомобіль в будь-яких кількостях.

MPM Motors отримує кузови з України, а двигун Mitsubishi з Китаю, але збірка зі зварюванням і фарбуванням здійснюються у французькому Іль-де-Франсе, історичному передмісті Парижа. «Близько 90% постачальників не вірять нам і навіть не відповідають, – заявив Ігор Парамонов в інтерв’ю французькому L’argus. – Нас часто запитують, чи не є ми студентським проектом». Автомобілі збирають вручну. Сьогодні на MPM працює близько 200 чоловік, компанія планує розширити штат.

Конструкція MPM PS 160 нічим не відрізняється від ТагАЗ Aquila: трубчастий каркас, кузовні панелі зі склопластику, малопотужний на тлі спортивної зовнішності двигун об’ємом 1,6 літра (100 к.с.) і виключно механічна коробка передач. Але і ціна досить приваблива – всього 9900 євро. Для прикладу: базова версія Dacia Logan обійдеться в 7790 євро.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook