X

Близько 600 тисяч автомобілів Mercedes-Benz ризикують потрапити під відкликання

Фото: Mercedes-Benz

Концерн Daimler запідозрили в маніпуляціях із заниженням шкідливих викидів у дизельних моторів. Як повідомляє Der Spiegel, на даний момент перевірку цієї інформації проводить транспортний регулятор Німеччини.

Якщо ці дані підтвердяться компанія буде змушена відкликати близько 600 000 своїх автомобілів. Під сервісну акцію можуть потрапити моделі Mercedes-Benz С-Class і G-Class з дизельними моторами. У свою чергу, в Daimler цю інформацію поки ніяк не прокоментували.

Про можливе масове відкликання Mercedes-Benz заговорили після того, як компанія прийняла рішення повернути 1 000 фургонів Vito. Цей автомобіль якраз оснащується 1,6-літровим дизельним турбомотром.

У 2015 році подібний скандал, який назвали «Дізельгейтом», спалахнув навколо концерну Volkswagen. Тоді Агентство з охорони навколишнього середовища США (EPA) виявило, що компанія використовувала особливий програмний алгоритм, що переводить дизельні мотори в «чистий» режим при підключенні вимірювального обладнання, в результаті чого реальний рівень шкідливих викидів занижувався в рази.

Для німецького концерну ситуація з «Дізельгейтом» обернулася величезними штрафами, відставкою керівництва і багатомільйонними відгуками машин по всьому світу. Розслідування навколо дизельного скандалу VW тривають досі.

Поділитися цим!
Михаїл Стріга:
Related Post