Авто на єврономерах Автоновини

Стало відомо, що готує Верховна Рада для власників «євроблях»

Глава комітету Верховної Ради з питань податкової політики Ніна Южаніна виступила в ефірі Радіо НВ. В ході бесіди Южаніна повідомила, що ведеться робота над законом, який поверне автомобілі на єврономерах в законне русло. Комітет запропонував нові ставки акцизного податку на автомобілі, а фахівці зараз вивчають їх доцільність.

«Та система, яку я хочу запропонувати – це впровадження нових ставок акцизного податку. Зараз вони вивчаються фахівцями в цій галузі. Я вже отримала розрахунки Мінфіну щодо застосування шкали нових ставок податків. Тому я вважаю, що найближчим часом ми будемо зустрічатися і обговорювати ці нововведення. А далі вже виходити на кінцеву редакцію законопроекту, який повинен бути проголосований Верховною Радою», – повідомила глава парламентського комітету.

Южаніна так і не сказала нічого конкретного: ні якими будуть ці нові ставки, ні коли планується їх впровадження. Єдине, що можна зрозуміти – вони будуть нижчими за нинішні. При цьому нічого не було сказано про вікове обмеження для машин і екологічних нормах.

Глава комітету ВР також сказала, що вона чула про проблеми при ввезенні авто на «єврономерах», але підкреслила, що ніяких змін в законодавстві з цього приводу не було.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook