Автоновини

Експерт пояснив, що насправді дасть закон, що спрощує ввезення автомобілів

Сьогодні, 23 травня, вступає в силу підписаний Петром Порошенко закон про скасування перевірки відповідності транспорту екологічним нормам при ввезенні в Україну. Насправді широко обговорювана новина лише скасовує процедуру, яка і так ніколи не виконувалася. Іншого «солодкого життя» водіям чекати не варто. Про це розповів голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко, коментуючи хвилю ажіотажу навколо цього закону.

«Все ЗМІ рясніють повідомленнями про те, що законопроект №5470д підписаний президентом, опубліковано в« Голосі України »і завтра закон №2301-VIII вступить в силу. Звичайно, дуже добре, що ВР ліквідує недоладності в Законах і приводить їх до реалій. Але і сенсації тут немає. Перефразовуючи класика, можна сказати: «Дурість, безглуздість і жорстокість деяких законів компенсується їх повним невиконанням!». Що змінюється для автомобілістів? Нічого!

Тепер при ввезенні авто, раніше виписана в Законі вимога надати сертифікат відповідності авто, ще до в’їзду в Україну на митниці скасовується. Насправді, сама сертифікація не скасовується, але ліквідується нонсенс і дурість, що існували раніше в Законі: коли на авто, яке ще не заїхало в Україну, потрібно було отримати документ, який видається українським органом сертифікації лише на території України і за наявності автомобіля.




Тобто, для виконання вимоги цього Закону треба було телепортувати авто потайки в Україну, отримати тут сертифікат, потім телепортувати авто назад за кордон і вже ввезти його до нас офіційно, пред’явивши на митниці сертифікат! Як можна було виконувати цю божевільну норму Закону? Тому її НІХТО НЕ ВИКОНУВАВ! І був навіть лист екс-глави ДФСУ Насирова про те, що перевіряти наявність сертифіката при ввезенні авто не треба і митниця виконувала розпорядження екс-глави ДФСУ, а не норму Закону! І абсолютно правильно робила!

Тепер же за новим Законом абсолютно легально можна буде ввезти авто без надання сертифіката на кордоні, а отримати його вже перед митним оформленням, тобто вже безпосередньо перед розмитненням. Це абсолютно логічно і дуже добре, що в ВР усувають дурості і безглуздості в українському законодавстві (а я особисто знаю таких недоречностей близько 2 тисяч), але тільки сенсації в цьому ніякої немає! », – написав Олег Назаренко на Facebook.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook