Автоновини

Порошенко підписав закон, який спрощує ввезення автомобілів

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який передбачає скасування перевірки відповідності транспорту екологічним норма при їх ввезенні в Україну.

Справа в тому, що чинним законодавством передбачено, що при ввезенні автомобіля на митну територію України з метою їх першої реєстрації контролюється їх відповідність еконормам.

По факту це означало, що ще при перетині кордону у громадянина, який ввозить авто, повинен бути сертифікат відповідності на це авто, який можна отримати тільки на території України.

Щоб прибрати з законодавства відверту нестиковку, що дозволяє недобросовісним чиновникам митниці отримувати корупційний дохід, в кінці лютого Верховна Рада внесла зміни в закон «Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрацію транспортних засобів» ще в кінці лютого, тепер же він повернувся з підписом гаранта.

Тепер сертифікат потрібно буде надати вже на внутрішній митниці безпосередньо при процедурі розмитнення. Крім того, були внесені правки, які дозволяють ввозити в якості гуманітарної допомоги автомобілі швидкої медичної допомоги, спецавтомобілі та пересувні медклініки, які можуть не відповідати сучасним екостандартам.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook