Автоновини Військова техніка

На українських дорогах помічені цікаві військові вантажівки

У Києві на днях була сфотографована дуже незвичайна військова вантажівка з системою крюкового захоплення типу Multilift.

Сьогодні для української армії активно закуповують різні військові вантажівки. На цьому терені дуже досяг успіху Мінський автозавод, який поставив нам вже чимало машин кольору хакі. Днями в Києві була сфотографована незвичайна вантажівка в камуфляжі з системою крюкового захоплення типу Мультиліфт.

Виявилося це тривісне шасі MAЗ-6312С5 (6х4), обладнане спальної кабіною, і яке має вантажопідйомність 20 т. В нашому випадку на ньому було встановлено систему крюкового захоплення відомого виробника HIAB.

Фото: Вантажівки МОЗ з системою Мультиліфт для української армії

Якщо точніше, то це модель Multilift XP22S, яка має вантажопідйомність до 22 т і при цьому відрізняється невеликою власною вагою (2290 – 2470 кг). Даний мультиліфт також характеризується невеликим кутом підйому, що при роботі зі змінними кузовами забезпечує малий радіус дії.

Система крюкового захоплення HIAB Multilift дозволяє працювати з різними змінними кузовами. В даному випадку це контейнер для перевезення сміття.

Відзначимо, що військові вантажівки МАЗ з системою HIAB Multilift були засвічені на військовому параді в Києві, в серпні 2017 року. Це були повнопривідні машини МАЗ-Богдан-6317 (6х6), які київське НПП «Практика» укомплектувало бронекабінами.

Нові військові вантажівки МАЗ – хороші машини, проте наші рідні КрАЗи по ряду параметрів навіть перевершують білорусів. Більш того, зовсім недавно Кременчуцький автозавод показав схоже тривісне шасі КрАЗ-6511Н4 (6х4) з системою крюкового захоплення Palfinher для комунального господарства. Такі ж машини спокійно б підійшли і для військових потреб.

 

ДЖЕРЕЛО: autocentre.ua

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook