Автоновини

Безпілотники принесуть рекламному ринку мільярди доларів

Масова поява на дорогах автомобілів з системами автоматичного управління в США принесе рекламному ринку додатковий дохід, який буде обчислюватися сотнями мільярдів доларів щорічно. До такого висновку прийшли експерти фінансового холдингу UBS, повідомляє видання QZ.

Згідно з дослідженням, до 2030 року в США щорічний загальний дохід від використання безпілотників складе 2,3 трильйона доларів. При цьому близько 70% від цієї суми припаде на кошти, отримані від продажу послуг і реклами.

Так, приблизно 1,2 трильйона доларів в рік буде заробляти сервіси з надання роботизованих таксі. Експерти припускають появу безлічі нових транспортних і туристичних онлайн агентств, які зможуть скласти конкуренцію сервісам Lyft і Uber, незважаючи на те, що вони мають власну величезну клієнтську базу. Ще близько 472 млрд доларів буде зароблено на рекламі, яку почнуть показувати в безпілотниках «вчорашнім водіям».

Раніше фахівці холдингу Morgan Stanley провели дослідження, яке показало, що масове впровадження автопілота призведе до зростання ринку алкогольної продукції, який отримає щорічний додатковий дохід в 100 млрд доларів.

Це пояснюється рішенням проблеми несумісності вживання спиртного і водіння автомобіля – люди зможуть дозволити собі випивати більше, не побоюючись бути втягнутими в нетверезу їзду.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook