Автоновини

Весільним автомобілем принца Гаррі і Меган Маркл став електрокар Jaguar

Принц Гаррі і Меган Маркл покинули церемонію свого одруження на родстер Jaguar E-Type Concept Zero з номером E190518. У 2017 році машина була відреставрована і отримала електродвигун потужністю 225 к.с. В іншому новинка практично ідентична класичному родстеру E-Type 1960-х.

Jaguar Concept Zero розділив безліч основних вузлів і компонентів з електричним кросовером I-Pace. Під капотом родстера замість 3,8-літрового бензинового агрегату встановили блок акумуляторів, які дозволяють проїхати без підзарядки близько 270 км. На місце чотириступінчастої механічної коробки поставили електричний агрегат і трансмісію з єдиною передачею.

До 100 км / год родстер розганяється за 5,5 сек. Максимальна швидкість прототипу перевищила 240 км / годину. Приблизно такими ж динамічними характеристиками володів класичний спорткар E-Type.

Раніше стало відомо, що в Jaguar не виключають можливість дрібносерійного виробництва електричного E-Type, так як концепт-кар отримав схвальні відгуки від клієнтів британської марки. За попередніми даними, подібний автомобіль міг би коштувати близько 300 000 фунтів стерлінгів (390 тис. доларів).

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook