Автоновини Військова техніка

Бронеавтомобілі «Козак 2» надійшли в Збройні сили України

Бронеавтомобіль «Козак 2» – перша машина такого класу, яка прийнята на озброєння ЗСУ, і замовлена Міністерством оборони за всю історію незалежності України.

Cтоличне НВО «Практика» передала партію з десяти бронеавтомобілів «Козак 2» в Збройні сили України. Машини були виготовлені на замовлення Міністерства оборони.

Як відомо, бронеавтомобіль «Козак 2», побудований на вузлах і агрегатах IVECO EuroCargo (4х4), випускається серійно з липня 2015 року. За цей час виготовлено близько 100 машин, які надійшли в Національну Гвардію і Прикордонну Службу. А 21 березня 2017 року Міністр оборони України Степан Полторак підписав указ №158 про прийняття машини на озброєння ЗС України.

В основі «Козак-2» лежить повнопривідне шасі вантажного автомобіля IVECO EuroCargo, яке розраховане на повну масу в 15 тонн. Гордість машини – броньований кузов, виготовлений з 12-мм стали фінської марки «Мінілюкс Протекшн», що відповідає класу захисту 2-го рівня по STANAG. Застосовується рознесене бронювання: простір між сталевими листами заповнюють протиосколковим прошарком із спеціального матеріалу.

Потрібно відзначити, що «Козак-2» має V-образне днище, що дозволяє протистояти підриву міни в тротиловому еквіваленті до 6 кг. На відміну від «Козак-001» новий бронеавтомобіль отримав систему пожежогасіння салону, підкачування шин, обігрів не тільки лобового скла, а й ніг і задніх стекол.

«Козак – 2» оснащений підвісними протимінними сидіннями власного виробництва, а також  потужною фильтровентиляційною установкою. Турбодизель IVECO робочим об’ємом 5,9 л розвиває 280 к.с. і максимальний крутний момент 950 Нм. Коробка передач – механічна, 6-ступінчаста, марки ZF.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook