X

З обличчям воїна: Rolls-Royce представив перший кросовер в своїй історії

Фото: Rolls-Royce

Rolls-Royce представив перший в своїй історії кросовер, який отримав назву Cullinan. Новинка також стала першим серійним Rolls-Royce з п’ятидверним кузовом і першою моделлю з повним приводом. 

Про розробку моделі Cullinan було оголошено в 2015 році. Автомобіль отримав назву на честь найбільшого в світі алмазу, що прикрашає Корону Британської Імперії. Британська марка зважилася на такий хід в зв’язку з численними проханнями клієнтів, які просили випустити «Rolls-Royce в світі SUV». Фінальні тести Cullinan проходили в горах Шотландії, Швейцарських Альпах, в пустелі в Об’єднаних Арабських Еміратах, а також в США.

В основу Rolls-Royce Cullinan лягла нова платформа на основі алюмінієвої просторової рами. Це надлегке шасі, на якому можна будувати автомобілі різних розмірів, згодом буде використано на майбутніх моделях компанії. Кросовер отримав нову передню підвіску зі здвоєним поперечним важелем і п’ятиважельну підвіску ззаду.

Довжина Cullinan склала 5341 мм, ширина – 2164 мм, а висота – 1835 мм. Розмір колісної бази дорівнює 3295 мм. Об’єм багажного відділення становить 600 літрів (у чотиримісної модифікації Darkest Tungsten – 526 літрів).

Кросовер укомплектували 6,75-літровим двигуном V12 з двома турбінами, який раніше дебютував на моделі Phantom. Агрегат, що поєднується з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач ZF, розвиває 571 к.с. і 850 Нм крутного моменту. Максимальна швидкість автомобіля примусово обмежена електронікою 250 км / год.

Новинка отримала адаптивну пневматичну підвіску, повнокероване шасі, систему повного приводу з функцією «розумного» розподілу тяги. За допомогою кнопки «Everywhere» активується спеціальний позашляховий режим – електроніка здатна адаптувати автомобіль для їзди по гравію, розбитим дорогам, мокрій траві, бруду, снігу або піску. Максимальна глибина подоланого броду склала 540 мм.

Що стосується дизайну кросовера, то його передня частина покликана нагадувати «вираз обличчя саксонського воїна», тоді як лінії задньої частини дають відсилання до класичних Rolls-Royce D-Back з 1930-х.

У салоні сидіння заднього ряду розташовані трохи вище передніх, щоб забезпечити пасажирам кращий огляд. Ззаду передбачені спеціальні столики, які можна відкинути натисканням кнопки. При відкритті дверей автомобіль автоматично опускається на 40 мм заради зручності посадки або висадки.

Оснащення кросовера включає систему попередження фронтальних зіткнень, адаптивний круїз-контроль, систему нічного бачення з можливістю розпізнавання пішоходів і тварин, функцію дотримання рядності руху, круговий огляд на основі чотирьох камер і функцію контролю «мертвих» зон. Плюс до всього, автомобіль укомплектований проекційним дисплеєм, точкою доступу Wi-Fi і п’ятьма USB-портами.

Rolls-Royce Cullinan надійде в продаж в 2019 році. Ціни на новинку поки не називаються, проте відомо, що він буде коштувати дешевше Phantom. Кросовер буде конкурувати з Bentley Bentayga і Lamborghini Urus.

Поділитися цим!
Михаїл Стріга:
Related Post