Автоновини

Volvo представила безшумну вантажівку

Фото: Volvo

Компанія Volvo представила свою нову електричну вантажівку під назвою FE Electric. Вже в наступному році машину почнуть застосовувати для збору сміття в Німеччині.

У компанії пояснили, що електрична вантажівка, яка не викидає відпрацьовані гази в атмосферу, може використовуватися в закритих терміналах і природоохоронних зонах.

При цьому низький рівень шуму дозволяє виконувати більший обсяг перевезень у нічний час, що дозволить зменшити завантаженість доріг протягом дня.

Вантажівка важить близько 27 т. І може проїхати без підзарядки 200 км. Електродвигун розвиває крутний момент до 850 Нм і працює спільно з двоступеневою коробкою передач. Швидка зарядка від постійного струму займає 1,5 години. Також водієві доступна нічна зарядка, яка триває до 10 годин (від змінного струму).

Також в планах Volvo побудувати сміттєвоз з системами автоматичного управління. Також в цьому проекті бере участь і шведський утилізатор відходів Renovo. На даний момент комппаніі вже приступили до тестів такої машини. Безпілотник побудований на базі вантажівки Volvo FM 330, яку обладнали GPS-навігатором, системою сенсорів і оптичним далекоміром LiDAR.

Кілька місяців тому свою першу електричну вантажівку представила Tesla. На даний момент на неї вже відкрит прийом замовлень.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook