Авто на єврономерах Автоновини

Реєстрація єврономерів в Україні: стало відомо скільки доведеться заплатити власникам авто

Парламент України готує законопроект, який повинен раз і назавжди вирішити проблему з номерами іноземної реєстрації. Про це повідомив член податкового комітету верховної Ради Роберт Горват, передає UNN.

“Я буду подавати законопроект, в якому будуть чітко прописані правила користування автомобілями з іноземною реєстрацією на території України. Орієнтовно, це буде виглядати наступним чином: чим старіше машина – тим більше акциз повинен бути сплачений під час реєстрації”, – пояснив він.

Якщо у тебе машина 90-х років, яку ти купив за 500 євро в Польщі або Німеччині – то заплати, будь ласка, 2,5 тис. євро за її реєстрацію. Якщо авто 2005 року – має бути сплачено близько 40% від вартості, якщо в 2010 році і вище – близько 30% вартості. Підкреслюю, суми поки умовні. Але на підставі такої діаграми ми повинні прийти до фінішу “, – розповів він.

Нардеп також пообіцяв, що проблема автомобілів з іноземною реєстрацією буде вирішена найближчим часом.

“І тут важливо, щоб власники авто, які купили автомобілі і оплатили всі податки, не залишилися дискримінованими по відношенню до тих, хто завозить” евробляхі “, – підкреслив він.

Законопроект буде складатися з двох частин. Перша – масштабна легалізація єврономерів, які вже їздять по країні. Друга – заходи, які повинні закрити ввезення в Україну автомобілів без розмитнення. Нагадаємо також, як напередодні заявила Ніна Южаніна, влада повинна обговорювати з активістами питання про легалізацію в Україні ввезених автомобілів на єврономерах тільки після того, як буде узгоджено питання про захист вітчизняного ринку.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook