X

Українців за несплату штрафів будуть позбавляти майна

Разом з новим законом про відеофіксації порушень вступлять в силу жорсткі міри покарання, передає Auto.tsn.ua.

Нова система штрафів вступить в силу разом з введенням системи відеоспостереження, яка буде фіксувати порушення. Водіїв чекає наплив штрафів розміром по кілька тисяч гривень, причому за несплату порушникам загрожуватиме арешт майна.

Про це нагадав на своїй сторінці в Facebook заступник голови Нацполіціі В’ячеслав Амброськін. У повідомленні він пояснив, що був свідком жорсткого і масового порушення ПДР на Хрещатику, коли автомобілі не пропустили швидку допомогу з включеними сигналами, проїжджаючу на заборонений сигнал світлофора.

“… Порушення ПДР будуть фіксуватися, а далі додому до правопорушника прийде повідомлення, що ви порушили правила і штраф 5-10 тисяч грн, а в разі несплати – подальше арешт майна. Ось тоді все масово і повернуться до ретельного дотримання правил. Тому що дешевше виконати, ніж не виконати”, – заявив заступник голови Нацполіціі.

Багато водіїв нарікають на відсутність належного контролю на дорогах країни. Але в поліції відзначають, що відеофіксація замінить даішників і стане більш чесним спостерігачем і контролером.

Поділитися цим!
Антон Кучепінков:
Related Post