Авто на єврономерах Автоновини

Автомобілям на єврономерах збираються перекрити шлях в Україну: що саме хочуть зробити

Фото: Авто Євро Сила

Власникам “євроблях” готують репресії. Але перед цим парламент дасть їм шанс розмитнити машини. Зараз в Україні 425 тис. авто з іноземною реєстрацією. Більше половини з них знаходяться в країні незаконно – це по офіційними даними. Активісти називають цифру в три-чотири рази більше, пише Сегодня.

У Раді вже підготували проект, який повинен перекрити більшу частину схем ввезення автомобілів. За основу парламентський комітет з податкової і митної політики взяв досвід сусідів. Два роки тому Молдова дозволила громадянам розмитнити авто на єврономерах зі знижкою 70%. Як тільки “акція” закінчилася, поліції дали право зупиняти машини з єврономерами і перевіряти документи. За порушення термінів перебування машину евакуювали, а всі витрати ніс власник авто.

Депутати поки домовляються, на яких умовах давати “євробляхам” знижку. Репресивні заходи вже готові, і вони не будуть змінюватися, заявила на зборах з активістами голова комітету Ніна Южаніна.

Штрафи, позбавлення прав і конфіскація автомобіля

Активісти руху “АвтоЄвроСила” оприлюднили законопроект, який Южаніна розіслала їм для вивчення. Конфіскації, штраф-майданчики, десятки тисяч гривень штрафів і заборони не сподобалися активістам.




Проект і справді вдарить по схемах ввезення машин на іноземних номерах. У законодавстві є щілина, яка дає право ввозити іноземцю машину на рік без розмитнення. Її навчилися обходити. Українці купують авто на єврономерах, але реєструють її не на себе, а на литовську компанію. Фірма оформляє українця своїм співробітником і виписує довіреність на користування автомобілем. Так можна рік кататися по Україні. Є й інші схеми. Наприклад, жителі прикордонних районів можуть не платити податки, а кожні п’ять днів перетинати кордон і повертатися назад в режимі транзиту. Справа в тому, що в Україну можна ввозити автомобілі, які відповідають екостандартам Євро-5 – це машини від 2010 року випуску. Більшість авто на єврономерах віком 15-20 років. Їх вже не можна розмитнити. Також власники таких машин скаржаться на високі ставки податків. Розмитнення машини може обійтися більше, ніж коштує сам автомобіль.

Фото: Василь Артюшенко

Проект перекриває ці схеми. Якщо його приймуть, українці зможуть їздити на авто, зареєстрованому на іноземну компанію, до 10 днів. Якщо потрібно більше – доведеться підтверджувати це документами. А якщо людина, яка ввезла машину в Україну, передасть авто в користування комусь іншому, або зовсім її розбере на запчастини, то загрожує штраф 17 000 грн.

Контроль за автомобілями на єврономерах посилять. Поліція і фіскальна служба отримають доступ до бази прикордонників. Фактично, вони отримають право зупиняти водіїв на єврономерах і перевіряти терміни перебування в Україні. Для цього створять електронну базу автомобілів, які в’їхали в Україну.

Також депутати хочуть ввести обов’язкову реєстрацію машин, які в’їжджають в країну більш, ніж на 30 днів.
 
За перевищення термінів перебування в Україні вводяться нові штрафи. Затримка в Україні на:
  • 1-3 дні – 850 гривень чи попередження;
  • 4-10 днів – 5100 грн.
  • 10-20 днів – 17000 грн.
Якщо машина зареєстрована на компанію – штрафи вище. За затримку в Україні до 20 днів – штраф 17 тис. грн. Такий же штраф за втрату транспорту або його передачу.
 
Якщо авто перевищить терміни перебування в Україні на:
  • більше, ніж 20 днів, штраф – 34 тис. грн;
  • більше, ніж 30 днів, штраф – 85 тис. грн;
  • більше, ніж 30 днів – 170 000 дол, або конфіскація машини.

Таким чином, законопроект Комітету митної політики Верховної Ради, який був переданий для ознайомлення активістам “АвтоЄвроСили”, перекриває практично всі методи ввезення та користування “євробляхами” в Україні.




Штрафувати пропонують не тільки власника машини (він може бути підставним), але і водія. Якщо водій їздить на машині, яка порушила режим перебування в Україні, його оштрафують на 8500 грн. За повторне порушення – штраф 17 000 грн, позбавлення прав на рік і конфіскація автомобіля.

Як хочуть легалізувати “євробляхи”

З початку року комітет і активісти обговорюють умови розмитнення “євроблях”. Поки спільної мови вони не знайшли.

У Молдові це було так. Ставку акцизів на розмитнення уряд знизив на 70%. Була одна умова: машини повинні бути завезені до 1 листопада 2016- го. Акція діяла півроку, за цей час машини потрібно було розмитнити і зареєструвати. В іншому випадку авто видворяють з країни. Витрати на евакуацію автомобіля ніс його власник – 0,15 євро за кожен кілометр. Як тільки акція закінчилася, поліції дали право зупиняти машини з єврономерами і перевіряти документи. А громадянин Молдови тепер не може знаходиться за кермом автомобіля з іноземною реєстрацією.
Але в Україні є свої відмінності від Молдови. У нас немає техогляду, але є норма Євро-5 для потриманих автомобілів. Хоча екологічний стандарт в інших країнах відноситься тільки до виробників.

Техогляд в Україні стане обов’язковим тільки з 2020 року – це одна з умов угоди про асоціацію з ЄС.

Оскільки більшість “євроблях” старше 10-15 років, в комітеті пропонують ввести коефіцієнт. Він дозволить автомобілі молодшого віку розмитнювати дешевше, ніж старі.

Співзасновник громадської організації “Доступне авто” Михайло Катрук вважає, що “молдавський сценарій” для України – це популізм. На його думку, перед виборами владі вигідно було підняти тему “євроблях”.

Саму ж розмитнення варто робити доступним не тільки для власників машин на єврономерах, вважає Катрук.
Для вирішення проблеми достатньо замінити вимогу Євро-5 на техогляд і ввести на постійній основі пільгові тарифи на розмитнення старих автомобілів, які парламент прийняв в 2016-му, зі скасуванням всіх обмежень.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook