Автоновини

Ford створив автомобільні вікна для незрячих пасажирів

Фото: Ford

Компанія Ford представила прототип так званого «розумного» автомобільного скла, яке дозволяє сліпим або пасажирам які погано бачать  «побачити» пейзаж за вікном машини. Про це повідомляє прес-служба американської марки.

Система, що отримала назву Feel The View, робить фотознімки місцевості, які перетворюються в висококонтрастні чорно-білі зображення. Останні, в свою чергу, за допомогою світлодіодів проектуються на автомобільне скло.

Коли незрячий пасажир торкається до скла, то відчуває вібрацію, так як кожен з 225 відтінків вібрує з власною інтенсивністю. Даний контакт дозволяє відтворювати в уяві навколишній пейзаж. Плюс до всього, опис навколишньої місцевості відтворюється за допомогою голосу через інформаційно-розважальний комплекс.

Новий прототип «розумного» скла був розроблений компанією Ford в Італії разом з фахівцями фірми Aedo, що спеціалізується на пристроях для людей з хворобами очей.

Раніше стало відомо, що компанія Ford веде розробку спеціального світлового коду, який може служити в якості аналога автомобільних номерних знаків у літаючих дронів. Дане нововведення дозволить здалеку впізнати апарат і знаходити його власника.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook