Автоновини

Оголошена дата початку виробництва нового кросовера Tesla

Фото: Tesla Motors

Компанія Tesla Motors збирається прискорити процес створення нового електричного кросовера Model Y, який встане на сходинку нижче Model X. За даними Reuters, виробництво автомобіля почнеться вже в листопаді 2019 року.

В основу майбутнього кросовера ляже шасі електрокара Model 3, що значно прискорить розробку новинки. У компанії як і раніше мають намір відмовитися від схеми з використанням 12-вольтової батареї, яка зараз застосовується на всіх автомобілях Tesla. Очікується, що таке нововведення дозволить істотно знизити кількість електричної проводки в машинах і застосувати на виробничій лінії більшу кількість роботів, що значно спростить процес складання.

Більшість вузлів і компонентів Model Y запозичить у Model 3, однак деякі технічні рішення дістануться від «старшої» моделі Model X. Наприклад, компактний кросовер отримає фірмові задні двері, які в компанії називають «крилами сокола».

Tesla Motors представила серійну версію свого самого доступного електрокара – Model 3 в минулому році. Запас ходу електрокара становить 350 кілометрів. До 100 км / год автомобіль може розганятися за 5,6 секунди. Також клієнтам запропонують версію моделі Long Range. Такий електрокар може проїхати без підзарядки 500 кілометрів. Розгін до «сотні» займає 5,1 секунди. Максимальна швидкість – 225 км на годину.

Компанія Tesla, орієнтована на виробництво електромобілів, заснована в 2003 році. З 2008 року продає Tesla Roadster. У 2012 компанія представила седан Model S. Штаб-квартира виробника знаходиться в місті Пало-Альто, Каліфорнія. Штат компанії налічує більше двох тисяч чоловік.

У лютому нинішнього року Tesla Motors прийняла рішення змінити назву на Tesla Inc. На такий крок американська компанія пішла, що б нагадати про свої плани вийти за рамки продажів тільки електричних автомобілів і створити справжню «енергетичну імперію».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook