Автоновини

У парк медтехніки ВСУ вже надійшли 100 санітарних Богдан 2251

Час доставки поранених в АТО до місця надання кваліфікованої медичної допомоги скоротився до однієї години завдяки розгортанню мобільних госпіталів, роботі медичних груп і розширення автопарку нових санітарних машин. Завдяки цьому в лад повертаються до 93% від загальної кількості потерпілих. Про це сказав начальник Головного військово-медичного управління полковник медичної служби Ігор Хоменко під час брифінгу в прес-центрі Міністерства оборони, повідомляє Autoconsulting.

За його словами, з липня 2014 року розпочалося реформування медичної служби. В зону проведення АТО були доставлені два мобільні госпіталі, а потім розгорнута мережа передових медичних груп.

Відбулися істотні зміни в нарощуванні парку медичної техніки. Зараз в розпорядженні військових медиків, на відміну від 2014 року, 35 медичних МТЛБ, 13 APC Saxon, БТР-4 і закуплено 100 санітарних автомобілів «Богдан», які також працюють в районах проведення АТО.

Ігор Хоменко зазначив, що за підсумками дослідної експлуатації санітарного автомобіля Богдан 2251 у військових виникло лише кілька невеликих зауважень до медичного Кунг автомобіля. В цілому медичне відділення відповідає цілям і завданням, які вирішуються військовими медиками.

«На сьогодні в зоні проведення АТО функціонують чотири мобільні госпіталі, і десять передових медичних груп. Це дозволило скоротити час доставки поранених до місця надання кваліфікованої медичної допомоги до однієї години і забезпечило повернення в лад до 93% від загальної кількості потерпілих», – підкреслив Ігор Хоменко.

Головний медик МО зазначив, що в 2014 медична служба ВСУ почала приймати поранених з Донецької та Луганської областей, де почалися бойові дії. На жаль, в той час структура служби не зовсім відповідала обставинам, що склалися. Постраждалі потрапляли в руки військових лікарів Харківського військового госпіталю протягом 6-8 годин з моменту отримання поранень. Доставлялися вони як автомобільним транспортом, так і вертольотами. Були випадки, коли на початку транспортування було чотири поранених, а привозили двох загиблих.

На порядку денному, на думку глави ГВМУ, будуть поставлені питання нарощування кількості пересувних рентгеноскопічних установок і комп’ютерних комплексів на колісній базі.

Нагадаємо, фахівці «Богдан Моторс» працюють над оновленням санітарного автомобіля «Богдан 2251» відповідно до пропозицій, які надало Міністерство оборони України після дослідної експлуатації машини у військах. Українські військові переглянули свої вимоги до автомобіля, і це дозволило «Богдан Моторс» внести зміни в інтер’єр медичного КУНГ-а, які забезпечать військовослужбовцям більш комфортне перебування в ньому під час виконання завдань за призначенням.

Раніше Auto-motive повідомляв, що «Богдан» врахував всі зауваження і готує оновлену версію санітарних Богдан 2251.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook