Автоновини

У Дубаї з’являться цифрові автомобільні номери

У Дубаї можуть з’явитися цифрові автомобільні реєстраційні знаки, покликані допомогти поліпшити дорожню обстановку. Пілотний проект з тестування таких номерів запускає місцеве Міністерство транспорту, повідомляє BBC.

«Розумні» номерні знаки оснащені цифровим екраном, GPS-приймачем і радіопередавачем. Передбачається, що за допомогою такого обладнання автомобілісти зможуть оперативно зв’язуватися з екстреними службами в разі ДТП, а також обмінюватися різною корисною інформацією з іншими учасниками руху. Крім того, датчики допоможуть поліції в знаходженні викрадених автомобілів.

На початковому етапі проекту влада оцінить можливість роботи систем в жаркому пустельному кліматі, а також ймовірність їх злому кібер-злочинцями.

Влада Дубая активно впроваджує інноваційні технології, покликані послужити розвитку транспортної мережі та її безпеки. Раніше повідомлялося, що місцева поліція введе в експлуатацію мініатюрні безпілотні автомобілі, які допоможуть правоохоронцям відстежувати і затримувати злочинців.

Фото: Апарат O-R3

Апарат O-R3 оснащений функцією кругового огляду, яка здатна транслювати відео в реальному часі в центральну диспетчерську. Робот-безпілотник також отримає біометричну систему ідентифікації зі сканером, яка зможе визначати злочинців, що знаходяться в розшуку, і «осіб, які викликають оперативний інтерес».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook