Автоновини

Український смарт: Новий доступний електромобіль представив творець суперкара Himera

Творець суперкара Himera Андрій Джазовський розкрив подробиці нового електромобіля вартістю 9500 євро. Випуск новинки планується почати вже в цьому році.

Kugel укомплектований 3.3-кіловатним електромотором з обертовим моментом 130 Нм. Залежно від ємності акумулятора запас ходу складе 180 – 220 км. Час повного заряду акумулятора – 20 хвилин. На даху електрокара встановлені сонячні батареї, які в денний час доби забезпечують роботу кліматичної системи. Зібрана панелями енергія буде використовуватися і для роботи світлотехніки.

Дизайн кулястого компактного електрокара розробив дизайнер з Македонії Деян Христов. Саме формою Kugel автомобіль і відрізняється від конкурентів. Габаритні розміри електрокара: довжина – 2700 мм, ширина – 1550 мм, висота – 1560 мм. Розмір колісної бази – 1867 мм. Автомобіль буде пропонуватися з трьох-і шестимісним салоном.

Місце водія розташовано посередині, сидіння пасажирів переднього ряду з боків від нього і трохи позаду. Панелі кузова виготовлені зі склопластику і можуть бути самих різних кольорів. За словами автора, використання склопластику дозволять налагодити дрібносерійне виробництво електрокара на невеликому підприємстві. Службам доставки Джазовський планує запропонувати спеціальні варіанти в кузові пікап або з кулею-кузовом. Такі проекти розробляються.

Виробництво моделі налагодять в іспанському місті Малага. За словами Андрія Джазовського, Kugel вже замовила влада Монако. У нашій країні автомобіль придбають для української «екодеревні» під Борисполем.

 

ДЖЕРЕЛО: autotheme.info

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook