Автоновини

В Україні відновлять рідкісний ралійний КрАЗ потужністю 1500 кінських сил (фото)

У липні 1992 року АвтоКрАЗ привіз на знамениту німецьку трасу Нюрбургрінг незвичайний тягач. Це був КрАЗ-5640, оснащений танковим двигуном (від Т-64) 5ТДФ з двома колінвал і двома поршнями в кожному циліндрі, виробництва харківського заводу Малишева, пише Autonews.

Шляхом перенастроювання паливної системи і зміни турбіни потужність 500-потужного турбодизеля довели до 1000 к.с. Для порівняння: мотори лідерів тоді видавали близько 1300-1500 к.с.

Надпотужну раму вкоротили і максимально полегшили. Видалили підрамник для сідла, а саме сідло замінили алюмінієвим муляжем. З пластика виготовили передні крила і капот інтегрального типу, під яким … нічого не було.

При важкому силовому агрегаті про класичну передньомоторну компоновку не могло бути й мови. І кременчужани першими в вантажному спорті встановили двигун в базі, досягнувши чудового результату, центр ваги опустився нижче осі колеса. Машина розганяється до 100 км / год за 12 секунд.

Тоді, через технічні проблеми тягач не зміг повноцінно себе показати, і відправився додому. Ця машина отримала друге життя вже в 2017 році. Дивом уцілівший ралійний КрАЗ за 20 років, вже має потужність 1500 кінських сил, і буде відновлений для ретрошоу.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook