Авто на єврономерах Автоновини

Єврономери і Южаніна: в хід пішла «важка артилерія» і жорсткі ультиматуми

Сьогодні на зустріч з активістами «єврономерів» в комітет Ніни Южаніной підтяглася «важка артилерія» – співвласник групи компаній «АІС» Дмитро Святаш і представники «УкрАвто» Таріела Васадзе. Вони звинуватили водіїв автомобілів на єврономерах в знищенні українського автопрому, а ті в свою чергу ще більше посилили свої вимоги щодо розмитнення – щоб ввезення будь-якої машини обходилося від 500 до 1000 євро, повідомляє Autonews.

Звинувачення і загрози

«Корпорація зазнала великих втрат і при переході на Євро-4, тому, що потрібно було модернізувати виробництво. У піковий 2008 рік ми виробили понад 240 тис легкових автомобілів. На сьогодні через економічну політику країни завод [ЗАЗ] зупинений. На ньому працювало 23 тис осіб. Зараз ми імпортуємо авто, починаючи від дешевих «Чері» і закінчуючи «Мерседесами». У «Ланоса», який коштує 190 тис, 60% податків. Конституція говорить, що у нас не може бути дискримінації ні за якою ознакою. Так чому одні люди купують автомобілі і платять всі податки, а інші везуть з Європи і від них до бюджету не надходить жодної копійки? Це вони дискримінують інших автовласників», – такий посил озвучив голова правління корпорації «УкрАвто» Олександр Козіс.

Фото: Представник «УкрАвто» Олександр Козіс (в центрі) звинуватив «бляховодів» в нечесній грі.

«Розмитнення авто коштуватиме 500-1000 євро»

У «Авто Євро Сили» кажуть, що в наступну середу запропонують законопроект, за яким розмитнення автомобілів буде за фіксованими ставками.

«Ми говоримо про можливість усереднити вартість розмитнення, а саме, вивести константу, незалежно від автомобіля. Ми усереднююємо ставки: двигун об’ємом до 2,5 літрів – 500 євро, до 5 літрів – 1000 євро. Ці норми зараз стають основою. В даному випадку ми беремо білоруський приклад. Вони нам пропонують молдавський сценарій, ми їм білоруський. Ми змусимо їх прийняти цей закон», – сказав  один з керівників АЄС Олег Ярошевич.

Активісти «єврономерів» вважають, що не зірвуть ультиматумами переговорний процес. «Якщо з депутатами і Ніною Южаніною у нас є конструктив, то з другою стороною (Святашем, Васадзе та іншими лобістами) у нас немає діалогу або можливості хоча б говорити мовою закону. У них є амбіції захищати свій ринок або бізнес тих, на кого вони працюють», – кажуть в АЄС.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook