Автоновини

Хетчбек Renault Clio нового покоління вперше помічений на тестах

Фото: Autoexpress

Компанія Renault приступила до дорожніх тестів хетчбека Clio нового покоління. Шпигунські фотографії автомобіля були викладені виданням AutoExpress. За їхніми даними, прем’єра машини відбудеться на автосалоні в Парижі у вересні нинішнього року. Продажі новинки почнуться в Європі на початку наступного року. Основними конкурентами хетчбека стануть Ford Fiesta і Volkswagen Polo.

Судячи по знімках, дизайн Clio нового покоління отримає риси концепту Renault Symbioz. Автомобіль буде відрізнятися від попередника новими гратами радіатора, а також іншим капотом. За словами головного дизайнера французького бренду Лоренса ван дер Акера, серйозні зміни очікуються і в салоні машини. Там встановлять великий сенсорний дисплей, нову мультимедійну систему, а також особливу систему для синхронізації зі смартфоном. Крім цього, в компанії розповіли, що машину оснастять напівавтономною системою управління.

Новинку побудують на оновленій платформі CMF-B, яку автомобіль розділить з Nissan Micra. Автомобіль стане легше свого попередника, завдяки активному використанню алюмінію в конструкції машини. У моторну гамму увійде новий 1,3-літровий бензиновий мотор з турбонаддувом. Також клієнтам запропонують модифікований трициліндровий агрегат об’ємом 0,9 літра. Динамічні характеристики хетчбека поки тримаються в секреті. Також, швидше за все, буде представлена ??і гібридна модифікація машини.

Renault оновила хетчбек Clio ще в 2016 році. У лінійку двигунів увійшов новий 1,5-літровий дизельний мотор. Потужність агрегату становить 110 кінських сил. Двигун працює спільно з шестиступінчастою механічною коробкою передач. Крім цього, 120-потужний бензиновий мотор об’ємом 1,2 л крім «робота» пропонується з шестиступінчастою “механікою”.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook