Авто на єврономерах Автоновини

Автомобілям на єврономерах пропонують податкову амністію з 2018 року

До 28 березня громадські організації, що представляють власників автомобілів на єврономерах, а також парламентський комітет з питань податкової та митної політики повинні виробити спільну позицію з приводу умов податкової амністії автовласникам. Такої домовленості було досягнуто на зустрічі автомобільного співтовариства з представниками парламенту, повідомляють Fakty.ua.

Голова податкового комітету парламенту Ніна Южаніна вважає, що необхідно легалізувати автомобілі які були ввезені в Україну до 1 січня 2018 року. Для легалізації пропонується так званий «молдавський сценарій» – за 30% від діючої ставки на розмитнення автомобіля. Альтернативний озвучений варіант – застосовувати базову ставку при розмитненні в розмірі 800 євро. Про це повідомляє auto.24tv.ua.

В ході зустрічі гостру дискусію викликало питання, які автомобілі будуть мати право на легалізацію. Один з варіантів – не пропускати занадто старі автомобілі, встановивши обмеження 2000 роком випуску. Також звучали пропозиції поширити пільгове розмитнення на всі автомобілі, що відповідають нормам Євро-5, незалежно від віку.

Нагадаємо, за даними на 2017 рік в Україні в порушення закону перебувають понад 63,9 тис. транспортних засобів з іноземними номерами. Більшість автомобілів на єврономерах за рівнем екологічності відповідають рівню Євро-3.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook