Автоновини

Перший кросовер Aston Martin можуть назвати Varekai

Фото: Aston Martin

Компанія Aston Martin зареєструвала в патентному відомстві нове найменування Varekai. За даними AutoExpress, саме під такою назвою в продаж може надійти перший кросовер британського бренду. Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає. У заявці зазначено лише, що найменування може використовуватися для «пасажирських і гоночних автомобілів, а також їх частин».

Прем’єра кросовера Aston Martin має відбутися вже в наступному році. Не так давно компанія вже затвердила дизайн майбутнього автомобіля. Зовнішність новинки буде нагадувати концепт DBX, який був представлений навесні 2015 року на Женевському автосалоні. При цьому товарна модель, на відміну від дводверного прототипу, отримає кузов з чотирма дверима. Новинка складе конкуренцію Bentley Bentayga, Lamborghini Urus, Porsche Cayenne і Maserati Levante.

За неофіційними даними, базова версія позашляховика отримає чотирьохлітровий твін-турбо двигун V8 виробництва Mercedes-AMG потужністю близько 600 кінських сил. Топовий варіант оснастять 5,2-літровим мотором V12 з двома турбінами, що видає приблизно 750 кінських сил.

Виробництво моделі, яка буде випускатися в п’ятидверному виконанні, налагодять на новому підприємстві в Сейнт Атан (Уельс). Потужності цього заводу, на відміну від майданчика в Гейдоне, дозволять Aston Martin випускати великі автомобілі.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook