Автоновини Женева-2018

Renault запустить автономне таксі майбутнього в 2030 році

Фото: Autoexpress / Renault

Renault привіз на автосалон до Женеви концептуальний автомобіль під назвою EZ-GO. У самій компанії новинку називають робомобіль, який можна буде використовувати в майбутньому в якості таксі. Транспортний засіб приводиться в рух за допомогу електричної силової установки і оснащується автономною системою управління. В майбутньому машина отримає серійну версію. Її поява очікується на раніше 2030 року.

У компанії розповіли, що новинка є одночасно автомобілем і сервісом. Здійснити поїздку на ньому можна як з фіксованою зупинкою, так і з зручної для пасажира точки. Таким чином, концепт є «конкурентом» прототипу Sedric (Self-driving car) від Volkswagen, який був представлений в минулому році на автосалоні в Женеві.

EZ-GO оснащується шістьма посадочними місцями. Завдяки U-образним сидінням пасажири знаходяться лицем один до одного для комфортнішого спілкування. За словами старшого віце-президента з корпоративного дизайну французького бренду Лоренса ван ден Акер, на концепцію зробили серйозний вплив чорні кеби Лондона і жовті таксі Нью-Йорка. Новинка використовує повнопривідне шасі Renault 4CONTROL.

У машини відсутні звичні бічні двері, їх місце зайняли спеціальні прозорі панелі. Також модель отримала панорамний скляний дах. Також у прототипу немає рульового колеса, педалей та інших органів управління. Дизайн моделі отримав риси концепту Symbioz, який був представлений в минуло році. Цей прототип дає уявлення про плани Renault про автомобіль в 2030 році.

Раніше альянс Renault-Nissan пообіцяв до 2020 року випустити більше 10 моделей з автопілотом. Устаткування для безпілотної їзди буде встановлюватися на популярні, масові моделі. Крім того, в Renault-Nissan, анонсували впровадження нової технології, яка забезпечить підвищення рівня інтеграції смартфона в систему автомобіля.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook