X

На автосалоні в Женеві показали серійний літаючий автомобіль

Фото: PAL-V

Голландська компанія PAL-V показала на мотор-шоу у Женеві серійну версію літаючого автомобіля під назвою Liberty. Транспортний засіб вже доступний для попереднього замовлення.

Вартість літаючої машини становить 499 000 євро. За ці гроші клієнт зможе придбати версію під назвою Pioneer Edition. Пізніше для замовлення стане доступна версія Sport edition за ціною від 299 000 євро.

Після прем’єри літаючий автомобіль відправиться на всі необхідні процедури сертифікації, щоб відповідати вимогам по наземним і повітряним транспортним засобам. В PAL-V розраховують отримати всі необхідні ліцензії як в Європі, так і в США. Перші екземпляри Liberty можуть бути доставлені клієнтам вже в наступному році.

Новинка являє собою суміш автомобіля і вертольота. Транспортний засіб може перевозити тільки двох чоловік. Він обладнується трьома колесами і приводиться в рух за допомогою двох двигунів Rotax: один служить для їзди по дорогах загального користування, а інший – для польотів. Процес перетворення автомобіля в літальний апарат займає, за оцінками виробника, від п’яти до десяти хвилин.

Для того щоб злетіти, транспортному засобу знадобиться майданчик розміром 200 на 200 метрів. PAL-V Libertу з 200-потужним мотором може набрати максимальну висоту в 3500 м і розвинути швидкість до 180 км на годину. Без дозаправки новинка здатна пролетіти не більше 500 кілометрів.

На землі PAL-V Libertу приводиться в рух за допомогою двигуна потужністю 100 кінських сил. Максимальна швидкість заявлена ??на позначці в 160 км /г, а першу «сотню» модель набирає за дев’ять секунд.

Поділитися цим!
Михаїл Стріга:
Related Post