Автоновини Женева-2018

Lexus показав компактний кросовер UX

Фото: Олег Лозовой / Lexus

Компанія Lexus представила серійну версію компактного кросовера UX, який стане найменшим SUV в лінійці японської марки. Прем’єра новинки відбулася в рамках Женевського автосалону.

Габаритна довжина товарного Lexus UX склала 4 495 мм, ширина – 1840 мм, а висота – 1520 міліметрів. Розмір колісної бази дорівнює 2640 міліметрів. Радіус повороту – 5,2 метра. Кросовер став першою моделлю в історії «Лексуса», побудованою на абсолютно новій платформі GA-C. Це шасі забезпечує «найнижчий» в класі центр ваги і «кращу керованість».

Lexus UX запозичив деякі стилістичні елементи в однойменного концепт-кара, представленого в 2016 році. Особливістю серійного кросовера стали унікальні задні ліхтарі, з’єднані між собою лінією, що містить не менше 120 окремих світлодіодних елементів.

Інтер’єр виконаний з «натяком на традиційну японську культуру». Салон оброблений шкірою зі спеціальною прострочкою в техніці вишивки Сашико, яка використовується при виготовленні костюмів та екіпіровки для дзюдо і мистецтва фехтування кендо.

Базова версія кросовера (Lexus UX200) буде пропонуватися з новим дволітровим бензиновим двигуном потужністю 170 к.с., що працює в парі з варіатором власної розробки Lexus – першої безступінчатої коробки передач в історії бренду.

Крім того, покупцям запропонують модифікацію з гібридною силовою установкою, склад якої включить дволітровий двигун, компактний електромотор, нікель-метал-гідридних батарей і варіатор. В сумі агрегати видають 178 кінських сил. Такий автомобіль має повнопривідну трансмісію, яка автоматично розподіляє потужність між двома осями. На швидкостях до 70 км / год при виявленні втрати зчеплення з дорожнім полотном підключається електромотор на задній осі, завдяки чому на задні колеса може подаватися до 80% крутного моменту.

Нарешті, Lexus UX отримає комплектацію F Sport, яка буде відрізнятися від стандартних версій агресивнішим дизайном, переналаштованою підвіскою і мехатронним шасі з системою активного придушення крену.

Продажі нового Lexus UX, який складе конкуренцію Mercedes-Benz GLA, Audi Q3, BMW X1 / X2 і Infiniti QX30, стартують до кінця нинішнього року. Ціни на кросовер стануть відомі пізніше.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook