Автоновини Женева-2018

Гібридна Bentley Bentayga: 2,5 години підзарядки і розумна навігація

Фото: Autocar / Bentley

Компанія Bentley офіційно представила на Женевському автосалоні гібридну модифікацію кросовера Bentayga. Новинка стала першою моделлю в історії британського автовиробника, в якій застосували комбіновану силову установку з можливістю підзарядки батарей від побутової електромережі.

Гібридну архітектуру запозичили у Porsche Panamera E-Hybrid. Її склад включає трилітровий бензиновий двигун V6, який працює в парі з електромотором, який, в свою чергу, виступає в ролі рушія і генератора. Віддача агрегатів поки не уточнюється, проте передбачається, що в сумі вони будуть видавати близько 450 кінських сил.

Виключно на електротязі кросовер зможе проїхати до 50 кілометрів. При використанні стандартної розетки запас батарей можна буде поповнити за 7,5 години, а при установці спеціальної домашньої системи час повної зарядки скоротиться до 2,5 години.

У салоні Bentayga Hybrid перемикач стандартної системи «старт-стоп» замінили на новий контролер вибору «зелених» режимів руху – EV Drive, Hybrid Mode і Hold Mode. Гібрид отримав модернізований інформаційно-розважальний комплекс, який зможе надавати водієві дані про динаміку, запас ходу і витраті енергії в реальному часі. Нарешті, супутниковий навігатор зможе вибрати кращий маршрут і підказати оптимальний режим їзди з урахуванням ступеня запасу батарей.

Покупцям гібридного кросовера також буде доступно спеціальне мобільний додаток, за допомогою якого можна дистанційно відстежувати підзарядку акумуляторів, а також керувати кліматичної установкою автомобіля.

На даний момент Bentley Bentayga доступний як з бензиновим, так і з дизельним мотором. Перша версія оснащується двигуном W12 потужністю 608 кінських сил. З місця до 100 км / год позашляховик розганяється за 4,1 секунди, а його максимальна швидкість складає 301 км на годину. Дизель об’ємом чотири літри розвиває 421 силу. Такий позашляховик здатний прискорюватися до 100 км / год за 4,8 сек., а його максимальна швидкість складає 270 км на годину.

У січні нинішнього року британці представили Bentayga c чотирилітровим бензиновим V8, який, в тому числі, встановлюється на Porsche Cayenne і Lamborghini Urus. Восьмициліндровий двигун з двома турбінами розвиває 550 к.с. і 770 Нм крутного моменту. З таким мотором кросовер здатний набирати першу “сотню” за 4,5 секунди, а його максимальна швидкість складає 290 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook