Автоновини Женева-2018

BMW представила чотирьохдверну версію відродженої «вісімки»

Фото: BMW

Компанія BMW показала на Женевському автосалоні концепт-кар M8 Gran Coupe, покликаний дати уявлення про чотирьохдверну модифікацію відродженої моделі 8-Series. У серію подібний автомобіль буде запущений вже в наступному році.

Чотирьохдверка запозичила основні стилістичні елементи у прототипу купе 8-Series, представленого в травні минулого року. Крім того, вона отримала трапецієподібні денні ходові вогні, як у гоночного автомобіля M8 GTE. Іншими відмінними рисами стали агресивні кузовні елементи, великі колісні диски, патрубки випускної системи золотого кольору, а також повітроводи з армованого вуглецевими волокном пластику.

Технічні характеристики M8 Gran Coupe не називаються. Як повідомлялося раніше, відроджену 8-Series побудують на масштабованій архітектурі CLAR, яке вже лежить в основі «п’ятірки» і «сімки». Ця архітектура передбачає установку самих різних двигунів – від дволітрових «четвірок» до 6,6-літрового 12-циліндрового агрегату.

Серійна версія BMW M8 Gran Coupe може отримати 4,4-літровий битурбо мотор V8, восьмиступінчасту автоматичну коробку передач ZF і систему повного приводу. Аналогічний двигун повинні застосувати на «зарядженій» модифікації «вісімки» – M8, де його віддача перевищить 600 кінських сил. Такий автомобіль зможе прискорюватися з місця до «сотні» менш ніж за три секунди.

Як очікується, прем’єра серійної 8-Series відбудеться влітку поточного року. Найбільш популярні модифікації будуть пропонуватися з шести- і восьмициліндровими моторами, які зараз доступні для 5-Series і 7-Series. Крім того, в лінійку двигунів увійде трилітровий дизель з чотирма турбінами, що видає 400 кінських сил.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook