Автоновини

Американці створять позашляховик-амфібію для трансконтинентального турне

Фото: Scuderia Cameron Glickenhaus

Американська фірма Scuderia Cameron Glikenhaus, відома своїми надлегкими суперкарами, розробить водоплавний позашляховик для трансконтинентальної подорожі. Рендери автомобіля опубліковані в Facebook на сторінці глави компанії Джеймса Глікенхауса.

Концепція позашляховика-амфібії передбачає створення двох автомобілів – з чотирьохдверним і двухдверним кузовом, які на даний момент мають назву Expedition і Steve відповідно. Технічні характеристики тримаються в секреті. Судячи із зображень, на позашляховик буде встановлюватися плавальна платформа і два зовнішніх мотора, за допомогою чого апарат зможе долати водні перешкоди.

Позашляховики продемонструють свої можливості, забравшись на Охос-дель-Саладо в Андах – найвищий вулкан на Землі, висота якого становить 6893 метра. Після цього автомобілі відправляться в трансконтинентальну подорож, яка почнеться в 2020 році. Експедиція стартує з площі Таймс-сквер в Нью-Йорку. Автомобілі перетнуть Канаду і Аляску, а потім переправляться через Берингову протоку шириною 86 км. Завершиться експедиція в Парижі.

Компанія SCG пропонує іншим автовиробникам розробити власні позашляховики і приєднатися до подорожі. Американці також обіцяють влаштувати звану вечерю в Парижі для всіх учасників з нагоди закінчення турне.

Останньою розробкою SCG став надлегкий суперкар 004S. Головною особливістю купе стала незвичайна посадкова формула 1 + 2 – як у знаменитого суперкара McLaren F1. В основу SCG 004S лягла карбонова архітектура і кузов, завдяки чому маса автомобіля склала +1179 кілограмів.

Суперкар укомплектували п’ятилітровим битурбомотором V8, що розвиває 650 к.с. і 720 Нм крутного моменту. Двигун здатний працювати в парі з шестиступінчастою механічною коробкою або з автоматичною трансмісією з можливістю зміни ступенів за допомогою підрульових «пелюсток».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook