Автоновини

У Римі заборонять дизельні автомобілі

Влада Риму заборонить проїзд по центру міста автомобілям з дизельними двигунами. Про це заявила мер столиці Італії Вірджинія Раджі. За її словами, ця заборона набуде чинності починаючи з 2024 року. Рішення влади вона пояснила турботою про екологію.

«Якщо ми хочемо дійсно вплинути на ситуація, нам необхідна сміливість для вживання жорстких заходів. Я оголошую, що починаючи з 2024 року використання дизельних автомобілів буде заборонено в центрі Риму», – заявила Раджі.

У свою чергу, влада Парижа в 2030 році планують встановити повну заборону на експлуатацію автомобілів з бензиновими і дизельними двигунами внутрішнього згоряння. Уряд французької столиці впевнений, що даний хід прискорить масову появу електрокарів і розвиток інфраструктури для них.

При цьому заборона на використання машин з традиційними моторами може бути введена ще раніше – влада Парижа розглядає можливість відмови від бензинових і дизельних автомобілів до Літніх Олімпійських ігор 2024 року.

З аналогічною ініціативою заборони бензинових і дизельних машин до 2040 року виступає влада Великобританії, яка вже виділила на боротьбу із забрудненням повітря 255 млн фунтів стерлінгів. Можливість відмови від автомобілів з традиційними ДВС розглядають в Німеччині, Норвегії, Нідерландах, Індії і в інших країнах.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook