Автоновини

Maserati Levante встановив світовий рекорд з буксирування сноубордиста

Фото: Maserati

Британський спортсмен Джеймі Барроу встановив новий світовий рекорд Гіннеса, ставши найшвидшим сноубордистом на світі, якого тягнув за собою автомобіль. У ролі буксировщика виступив кросовер Maserati Levante, повідомляє Auto-motive.

Рекорд був встановлений на замерзлому озері в швейцарській комуні Санкт-Моріц. При заїзді в одну сторону сноубордист розігнався до 151,57 км / год, а у зворотню – 147,72 км на годину. Таким чином, представники книги Гіннесса зафіксували середню швидкість в 149,65 км / г – майже на 50 км / год швидше попереднього досягнення (99,87 км / год).

Maserati Levante був укомплектований спеціальними зимовими покришками Pirelli Scorpion, кожна з яких має по 474 окремих шипа. Маршрут був підготовлений ратраком, щоб забезпечити спортсмену максимальний рівень ковзання.

Модифікація кросовера, який брав участь в рекордному заїзді, не уточнюється. Levante комплектується трьохлітровим бензиновим твін-турбо агрегатом V6, доступним в двох рівнях форсування – 350 і 430 кінських сил. Крім того, на деяких ринках Levante пропонується з трьохлітровими дизельними моторами потужністю 250 і 275 сил. Трансмісія – восьмиступінчастий “автомат” ZF.

Плюс до всього, Maserati незабаром виведе на ринок нову топову GTS-модифікацію Levante. Такий кросовер оснастять 3,8-літровим агрегатом з двома турбінами від седана Quattroporte GTS, на якому цей двигун видає 530 сил і 710 Нм крутного моменту.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook