Авто на єврономерах Автоновини

Скільки держава може заробити на «євробляхах»

Державна фіскальна служба оприлюднила статистику по сплаті платежів за митне оформлення автомобілів в 2017 році, повідомляє Автотема. Виходячи з них, були порахувані можливі доходи від розмитнення «єврономерів».

За статистикою Державної фіскальної служби України протягом минулого року здійснено митне оформлення 80,5 тис. нових автомобілів. За них сплачено 15,8 млрд. грн. митних платежів. У 2016 році кількість оформлень нових авто склала 63 тис. примірників, за що було сплачено 12,4 млрд. грн.

Також у 2017 році було оформлено 72,9 тис. старих авто, з них по зменшеним ставками акцизного податку – 69,5 тис. штук. За такі авто було сплачено 5,5 млдр. грн. митних платежів, в т.ч. за зменшеними ставками акцизного податку – 5,1 млдр. грн.

Нагадаємо, що за даними ДФС зараз в Україні перебуває 425,4 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією. Якщо ціна легалізації кожного з цих автомобілів буде близько 1400 доларів то держава зможе отримати від розмитнення «євроблях» стільки ж, скільки отримала від розмитнення нових авто в 2017 році.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook