Автоновини

Незабаром в Україні будуть робити електробуси

Українське підприємство «Стрий Авто» – відоме як виробник маршруток на базі Mercedes-Benz Vario, може незабаром налагодити випуск низькопольних електробусів.

Днями делегація китайської компанії Beijing Electric Power відвідала Україну і провела переговори з Львівською міською адміністрацією. Мета зустрічі – налагодити складання електробусів в нашій країні, а конкретніше – на потужностях підприємства «Стрий Авто». Про це повідомляє Autocentre з посиланням на прес-службу ЛГА.

Beijing Electric Power зацікавлена ??у співпраці з ТОВ «Компанія ВЕЕМ-Металавтопром» (м.Львів) – відомим українським виробником сидінь для автобусів, тролейбусів і ж / д транспорту. Як зазначив директор підприємства Богдан Шевців, його фахівці вже відвідали Китай і ознайомилися з виробництвом електробусів. Якщо буде створено спільне українсько-китайське підприємство, то, швидше за все, випуск електробусів налагодять на заводі «Стрий Авто», в місті Стрий, Львівської області.

Тут як відомо виробляють автобуси середнього класу на шасі Mercedes-Benz Variо, а три роки тому освоїли випуск принципово нової, туристичної моделі «Карпати».

Туристичний автобус “Карпати”

Які конкретно китайські електробуси збиратимуть на «Стрий Авто», поки невідомо. Є інформація про те, що у нас можна виготовляти кузова, а ось електрообладнання буде надходити з Китаю. Нагадаємо, що Beijing Electric Power є одним з провідних китайських виробників електромоторів і трансмісій для пасажирського транспорту.

Цікаво, що приїзд Beijing Electric Power в Україну – це не перша спроба китайських виробників налагодити виробництво електробусів. На початку 2017 року з подібною пропозицією виступила компанія Zhongtong Bus. Тоді переговори велися з мерією Житомира. Планувалася організувати великовузлове складання електробусів на базі комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook