Автоновини

Rolls-Royce вибрав назву для першого кросовера

Фото: Rolls-Royce

Компанія Rolls-Royce офіційно підтвердила назву для першої у своїй історії повнопривідної моделі з підвищеною прохідністю. Новинка збереже те ж саме ім’я, з яким вона була анонсована три роки тому – Cullinan.

«Нас надихнула тисячолітня історія формування алмазу Cullinan, і це ім’я розкриває грані характеру нового автомобіля. Воно говорить про витривалості і абсолютну міцність в критичних умовах. Воно відображає сміливий дух першовідкривача Чарльза Роллса і інноваційний підхід сера Генрі Ройса. Воно втілює ідею безмежної розкоші, рідкісної і дорогоцінної, яка буде оточувати вас, куди б ви не попрямували», – зазначив генеральний директор Rolls-Royce Торстен Мюллер-Отвос.

В основу кроссовера Rolls-Royce ляже надлегка алюмінієва архітектура, яку пізніше почнуть застосовувати і на інших моделях британської марки. За попередніми даними, Cullinan отримає агрегат від моделі Phantom нового покоління – 6,75-літровим мотор V12 з двома турбінами, що видає 671 к.с. і 900 Нм крутного моменту. Трансмісія – восьмиступінчастий “автомат” ZF.

Публічна прем’єра Rolls-Royce Cullinan відбудеться влітку нинішнього року, однак перші покупці отримають автомобіль не раніше 2019 року. Новинка буде продаватися і в Україні. Ціни поки не називаються.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook