Автоновини

Відправлений у космос родстер Tesla віднесли до супутників

Фото: Instagram / Elonmusk

Електрокар Tesla Roadster, який був відправлений у космос в якості корисного навантаження для новітнього ракето-носія Falcon Heavy, визнали супутником. Про це в своєму Twitter повідомило космічне командування ВПС США.

«Так, ми додали Tesla Roadster в каталог супутників», – йдеться в повідомленні. Також відомство доклало до твіту скріншот відповідної таблиці. У списку електрокар отримав порядковий номер 43205.


Електрокар Tesla Roadster відправився в космос 6 лютого. Цей автомобіль раніше належав самому Маску. Успішний запуск новітньої ракети-носія Falcon Heavy відбувся з космодрому на мисі Канаверал (Флорида). На водійському місці в електрокарі знаходиться манекен, на ім’я Starman.

Компанія Tesla, яка орієнтована на виробництво електромобілів, заснована в 2003 році. З 2008 року вона продає Tesla Roadster. У 2012 компанія представила седан Model S. Штаб-квартира виробника знаходиться в місті Пало-Альто, Каліфорнія. Штат компанії налічує більше 2000 чоловік.

У лютому нинішнього року Tesla Motors прийняла рішення змінити назву на Tesla Inc. На такий крок американська компанія пішла, що б нагадати про свої плани вийти за рамки продажів тільки електричних автомобілів і створити справжню «енергетичну імперію».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook