Автоновини

Tesla втратила в 2017 році рекордні 2 мільярди доларів

Фото: Tesla Motors

Компанія Tesla Motors в 2017 році зазнала рекордних збитків – чисті втрати американського виробника електрокарів перевищили два мільярди доларів. Про це повідомляє The Verge.

Загальний річний дохід «Тесли» склав 3,3 млрд доларів, але при цьому сумарний чистий збиток дорівнює 2,24 млрд доларів, що втричі більше втрат в 2016 році (773 млн доларів). Минулий рік виявився дуже суперечливим для американської компанії. З одного боку, вона вивела на ринок свій найдоступніший електрокар – Model 3, а також показала прототипи двох нових моделей – вантажівки Semi і спорткара Roadster.

У той же час «Тесла» провалила запуск тієї ж Model 3, зіткнувшись із серйозними труднощами в налагодженні виробничого процесу. Крім того, компанія виявилася залучена до ряду судових розглядів, пов’язаних зі скаргами співробітників на погані умови праці.

Всього в 2017 році Tesla Motors реалізувала 102 тис. нових електрокарів, виконавши завдання продати не менше 100 тис. машин за рік. До 2020 року у компанії Tesla Motors має з’явитися ще чотири нових моделі: електрична фура Semi, компактний кросовер Model Y, суперкар Roadster, а також пікап, який за своїми розмірами буде близький до Ford F-150.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook