X

Відео: китайці випробували літаючий безпілотник з справжнім пасажиром

Фото: Ehang

Китайська компанія Ehang опублікувала відео з випробуваннями безпілотного «літаючого таксі» під назвою Ehang 184, в яких взяв участь справжній пасажир. Ролик з тестами, які пройшли в Гуанчжоу, розмістили на YouTube.

Видання The Verge уточнює, що Ehang 184 за останні місяці здійснив близько 1000 експериментальних польотів з пасажирами на борту, включаючи тест з вертикальним зльотом на висоту 300 метрів і тест з підняттям у повітря додаткового вантажу в 230 кг.

Крім того, перелік випробувань включив далекий політ на дистанцію в 15 км і високошвидкісний тест зі швидкістю в 130 км на годину. Випробування також проводилися в різний час доби і при різних погодних умовах, включаючи туман і сильну спеку.

Ehang 184 являє собою одномісний квадрокоптер з електричною силовою установкою, що забезпечує автономність в 23 хв або 16 км польоту. За керування апаратом відповідає електроніка. Ehang 184 здатний самостійно злітати, слідувати по заданому маршруту, минаючи перешкоди, а також приземлятися. У разі виникнення нештатної ситуації оператор може взяти дистанційне керування на себе за допомогою спеціального пристрою.

Ehang збирається продовжити вдосконалення апарату, який, зокрема, повинен отримати можливість ручного управління з кабіни. Крім того, китайці ведуть розробку двомісної версії 184 з вантажопідйомністю в 260 кілограмів.

Раніше німецький стартап Volocopter, ведучий випробування так званого таксі», що «літає, в Дубає, опублікував нове відео з експериментальних польотів. Volocopter Vc200 оснащений 18 роторами, які харчуються від такої ж кількості невеликих електромоторів. Управління, що не вимагає людського втручання, здійснюється за допомогою штучного інтелекту. При цьому на апараті також передбачена можливість ручного управління.

На даний момент розробку так званих «літаючих автомобілів» веде майже два десятка компаній з усього світу. Зокрема, над подібними проектами працюють аерокосмічні компанії Airbus і Boeing. Крім того, службу «повітряного таксі» збирається запустити фірма Uber, спеціальну диспетчерську службу для якої створить NASA.

Поділитися цим!
Антон Кучепінков:
Related Post